Når det kommer til domian navne er der masser af muligheder. Disse mange muligheder gør dog også at mange begår fejl når de vælger et domain. Følg disse 10 regler og du er sikret et godt navn til din hjemmeside.
1) Vælg 6 nøgleord som du kan bruge til at få ideer ud fra
Det kan være en stor hjælp at skrive nogle ord ned der beskriver det din hjemmeside kommer til at handle om. Efter du har gjort dette er det meget lettere at komme op med variationer. De mest brugte kombinationer af ord er praktisk talt allesammen optaget.
2) Sørg for at dit domain navn ikke ligger tæt op ad andres
At vælge et domain navn med f.eks. en bindstreg eller i flertalsform fordi det du gerne vil have ikke er ledigt, er en rigtig dårlig ide. Måske ender dine kunder på din konkurrents hjemmeside i stedet for din.
3) Vælg kun .dk til danske hjemmesider
Hvis du har planer om at brande din hjemmeside og at den skal markedsføres offline, ja så er .dk vejen frem. Vi bruger altid .dk først, når vi skal prøve at huske navnet på en hjemmeside.
4) Vælg et domænenavn der er let at taste ind
Det skal være så let for dine besøgende som muligt at finde frem til din hjemmeside. Vælg derfor et domænenavn der er let at taste ind. Navnet skal altså helst staves som det udtales.
5) Vælg et domain der er nemt at huske
Der er ingen der ønsker at forsvinde i mængden, så sørg for at vælge et domænenavn der er nemt at huske. Hvis du fortæller dit domain navn til en ven skal det været let at huske.
6) Et kort domænenavn er oftest det bedste
Jo kortere dit domænenavn er jo nemmere er det at huske. Består det af for mange ord bliver det svære at huske rækkefølgen. Et kortere navn er også nemmere at indarbejde i et logo og på visitkort.
7) Sørg for at dit domain afspejler hvad din side handler om
Indfri det du lover dine besøgende fra søgemaskinerne og andre reklamer. Sørg derfor for at dit domænenavn rent faktisk beskriver det din side handler om. Vælger du et navn som Yahoo kræver det meget branding før man ud fra dit domænenavn kan gætte hvad dit website handler om.
8) Undgå numre og bindestreger
Numre og bindstreger er kun med til at forvirre dine besøgende. Skal et nummer f.eks. staves eller skrives? Og var domænet nu med eller uden bindestreg? Som hoveddomæne skal du altid vælge et domæne uden bindestreg. Køb gerne domænet med bindestreg og henvis til dit hoveddomæne med et 301 permanent redirect.
9) Undgå at bruge varemærker i dit domain navn
Det kan være fristende at vælge et domain hvor der indgår et ord som f.eks. apple. Dette er dog en rigtig dårlig ide, medmindre du altså ønsker at få lukket din side uden varsel og i værste fald blive sagsøgt.
10) Brug ikke æ,ø eller å i dit domain
Der er forbundet en lang række problemer med anvendelse af æø og å i domain navne. Udgå æ, ø og brug i stedet ae, o og aa til dit primære domæne. Køb også gerne versioner med æø og å, men kun for at henvise dem til ae, o og aa versionen.